• Główne Kategorie

  • Czy catering dla przedszkoli jest drogi?

    Coraz więcej przedszkoli decyduje się na korzystanie z usług cateringowych. Rodzice często zdają sobie wtedy pytanie – czy to oznacza podwyżki kosztów wyżywienia dzieci?

    Codzienne posiłki dla przedszkolaków mogą być serwowane nie tylko przez miejscową stołówkę. Dzisiaj to coraz rzadsze zjawisko, ponieważ utrzymanie stołówki w placówce związane jest ze sporymi kosztami. Zamiast tego placówki przedszkole, zarówno te państwowe, jak i prywatne, coraz częściej decydują się na korzystanie z usług cateringowych.

     

    Smacznie, zdrowo i do tego tanio

    Usługi cateringowe dla żłobków, przedszkoli oraz dla szkół są bardzo dobrą alternatywą dla stołówek. Serwowana wtedy żywność jest nie tylko smaczna, zdrowa i atrakcyjnie zaprezentowana, ale również może być tańsza. Jeśli chodzi o catering dla przedszkoli to cena jest determinowana przez szereg różnych czynników. Wśród nich znajdują się między innymi liczba posiłków, rodzaj wybranej firmy cateringowej, liczba dzieci, które będą korzystały z tej formy wyżywienia, konkretny rodzaj diety.

     

    Catering dla przedszkoli – przykładowe ceny

    Zatem ceny mogą różnić się w zależności od danej oferty – najczęściej jednak trzeba liczyć się z kosztem od około 7 do 20 złotych. Średnio ceny oscylują wokoło 9-10 złotych dziennie. Co ważne, koszty usług cateringowych nie są w tym przypadku znacznie wyższe niż koszty wyżywienia w stołówkach działających w przedszkolach. Co więcej, niekiedy są od nich tańsze, co powoduje, że rodzice mogą zaoszczędzić wtedy nawet kilkadziesiąt złotych w skali miesiąca.

     

    Catering – dobra alternatywa dla stołówek przedszkolnych

    Zatem catering dla przedszkoli wcale nie jest związany z wysokimi kosztami, a niekiedy pozwala rodzicom na zaoszczędzenie pieniędzy na wyżywieniu dziecka poza domem. Nie trzeba również obawiać się o jakość wyżywienia, ponieważ na firmy cateringowe obsługujące placówki opiekuńcze i edukacyjne dbają o to, aby dostarczane przez nie potrawy były ciepłe, smaczne, a także odpowiadały potrzebom żywieniowym najmłodszych.

     

     

     

     

     

    Źródło: Artykuł partnerski  

    Zostaw odpowiedź

    Lub